Ben jij handig en creëer je graag impact?

Het Energie Adviescentrum Peel en Maas heeft in samenwerking met De WoonWijzerWinkel Limburg, de gemeente Peel en Maas en de lokale energiecoöperaties, Peel Energie, Steingood en Duurzame Energie Grashoek de handen ineengeslagen om huishoudens in onze gemeentes te helpen om te besparen op hun energierekening.

Wij zoeken: Energiebespaar- e/o installatiecoaches

Misschien is dat wel iets voor jou? Of ben je zelf niet de handigste, maar is jouw vriend(in), medestudent, dochter/zoon, buurman, ZZP-collega of werkende of gepensioneerde partner wel op zoek naar een gave, impactvolle (bij)baan met verdiensten van minimaal € 20,- tot € 30,- bruto per uur?

Met deze (bij)baan maak je impact door je handen te laten wapperen: het geven van energieadvies en -als je dat wilt en kunt – het daadwerkelijk installeren van energiebesparende maatregelen voor bewoners uit mogelijk jouw eigen buurt en gemeente die deze energiebespaarhulp het hardste nodig hebben.

Binnen de gemeente Peel en Maas zijn wij op zoek naar mensen die letterlijk en figuurlijk energie afgeven aan buurtbewoners en communicatief stevig in hun schoenen staan. Daarnaast heb je ook de ambitie om de wereld een stukje leefbaarder te maken voor ons allemaal.

Ben jij onze nieuwe Energiebespaarcoach of Installatiecoach? Neem dan direct contact met ons op. Je krijgt een gratis deskundige training verdeeld in twee dagdelen op de WoonWijzerWinkel Limburg in ons Energie Adviescentrum in Panningen. Na de training met intaketest krijg je direct te horen of je medio oktober 2023 aan de slag mag als Energiebespaarcoach en/of Installatiecoach in jouw omgeving.

Wat ga je doen?
Je gaat huurders & huiseigenaren direct helpen met energiebesparing. Lijkt het jou leuk om met een rugzak of klusbus vol kennis, techniek & energiebesparende middelen op pad te gaan? Wij zijn op zoek naar enthousiaste mensen die, in opdracht van gemeentes, specifieke adressen en buurten bezoeken. Je gaat langs bij bewoners voor een persoonlijk gesprek om tips te geven over hun energieverbruik. Hierbij vraag je aandacht voor de kleine energiebesparende middelen: Zijn er al tochtstrippen geplakt? Hoe hoog staat de thermostaat? Wat is het energie- of gasverbruik?

Samen met de bewoners bekijk je de besparingsmogelijkheden in hun huis. Je maakt een lijstje van energiebesparende spullen die zij nog nodig hebben en brengt samen alvast twee energiebesparende middelen aan. Tijdens je bezoek registreer je direct je werkzaamheden digitaal. In een vervolgbezoek kunnen de bestelde bespaarmiddelen geïnstalleerd worden door jou of een collega installatiecoach.

Heb je een achtergrond in bouwkunde, aannemerij, (energie)installatietechniek, bedrijfskunde, communicatie en/of marketing? Of ben je gewoonweg geïnteresseerd in verduurzamingstechnieken en een betere wereld voor iedereen? Misschien nog aan het studeren óf genoeg vrije tijd over? Na een paar trainingssessies ben je helemaal klaar om impact te maken en de verduurzaming van de gebouwde omgeving te versnellen als belangrijke pijler in ons E-team als E-coach en/of I-coach.

Zit dit in jouw rugzak?

 • Flexibel beschikbaar tot minstens april 2024 (en het liefste nog jaren daarna)
 • Gevoel voor het adviseren van bewoners/consumenten
 • Affiniteit met duurzaamheid en een klein beetje techniek en/of klussen
 • Aantoonbare doener en sociaal vaardig in minimaal de Nederlandse taal
 • Digitaal vaardig met eigen smart telefoon/tablet
 • Geldig rijbewijs auto of …
 • Een snelle fietser

Wat bieden wij?

 • Flexibiliteit
 • Uurtarief vanaf € 20,- tot wel € 30,- bruto per huisbezoek, afhankelijk van ervaring
 • Speciaal ondernemerstarief voor ZZP‘ers
 • Reiskosten worden niet vergoed (wij stimuleren duurzaam fietsvervoer)
 • 5 (liever meer) tot 40 uren beschikbaar per week
 • Deels zelf je werkzaamheden plannen
 • Werken aan verduurzaming in een innovatieve en leerrijke omgeving

Hebben wij je aandacht?
Solliciteren doe je door een e-mail te sturen naar contact@energieadviespeelenmaas.nl.

Let op: geef aan hoeveel tijd je verwacht ter beschikking te hebben gemiddeld per week en of je voorkeur uitgaat naar E-coach en/of I-coach. Vertel zeker wat jouw affiniteit met verduurzaming is.