Peel en Maas Verduurzaamt

Energie Adviescentrum Peel en Maas

Peel en Maas Verduurzaamt

Peel en Maas Verduurzaamt is er om jou te helpen met energiebesparing en de energierekening te verlagen. We helpen je graag verder op die vlakken: informatie, advies en hulp.

Bij Peel en Maas Verduurzaamt krijg je ondersteuning vanuit onze coaches die werkzaam zijn vanuit het Energie Adviescentrum Peel en Maas, op drie belangrijke gebieden die jou helpen bij het maken van keuzes en acties voor het energiezuiniger maken van jouw woning: informatie, advies en hulp. Wij maken hierbij geen verschil tussen huur- en koopwoningen.

Stappenplan

Stap 1

Je hebt een brief ontvangen van de gemeente Peel en Maas om deel te mogen nemen aan de grote bespaaractie. Vervolgens kun je via de link of het telefoonnummer in de brief een afspraak plannen met een energiecoach.

Stap 2

De energiecoach brengt op het afgesproken tijdstip een bezoek aan jou en loopt samen met jou door de woning.

Stap 3

De energiecoach bespreekt samen met jou de huidige energierekening en legt uit wat er allemaal gedaan kan worden om deze te verlagen.

Stap 4

De energiecoach installeert al direct 2 besparende middelen.

Stap 5

De energiecoach bespreekt samen met jou welke kleine besparende middelen er besteld gaan worden. Deze middelen gaan er direct voor zorgen dat je energierekening omlaag gaat. De coach bestelt deze besparende middelen voor jou en je hebt hier dus geen omkijken naar.

Stap 6

De energiecoach spreekt met je af of er een installatiecoach nodig is om de besparende middelen te komen installeren of dat je deze zelf gaat installeren.

Stap 7

De energiecoach bekijkt of je in aanmerking komt voor het vervangen van een witgoed apparaat. Denk hierbij aan de wasmachine, droger of koelkast.

Stap 8

De energiecoach bespreekt met jou op welke manier je in jouw situatie nog meer energie kunt besparen.

Download de vertalingen van de brief

Informeren

Peel en Maas Verduurzaamt biedt deskundige en betrouwbare informatie over energiebesparing, duurzame energie en klimaatbestendigheid voor jouw woning. Onze informatie is verzameld en gecontroleerd door onze duurzaamheidsexperts, zodat je een duidelijk en betrouwbaar inzicht krijgt in de mogelijkheden die er zijn om de energierekening omlaag te brengen.  Bij onze energiecoaches kun je terecht met al je vragen over energie besparen en het eventueel verduurzamen van je woning en wat daar allemaal bij komt kijken.

Adviseren

De energiecoaches van het Energie Adviescentrum Peel en Maas bieden je namens Peel en Maas Verduurzaamt onafhankelijk advies voor het verduurzamingsproces van jouw woning. Met hun vakkennis helpen ze je bij het nemen van de juiste stappen en maatregelen in deze snel veranderende wereld op het gebied van verduurzamen en besparen. De energiecoaches maken een maatwerkpakket voor je klaar, zodat jouw energierekening na het installeren van deze producten ook daadwerkelijk omlaag gaat.

Hulp

Misschien heb je naast het advies wat de energiecoach geeft nog extra hulp nodig bij het installeren van de besparende maatregelen. Ook daar kunnen we je bij helpen. Wij hebben namelijk Installatie coaches die we kunnen inzetten om je te helpen met het installeren van de besparende maatregelen. Geef dit vooral aan tijdens het gesprek met de energiecoach.

Geen brief ontvangen

Heb je geen brief ontvangen vanuit de gemeente, maar voldoe je aan onderstaande voorwaarden dan kun je toch in aanmerking komen voor gratis hulp en kleine besparende maatregelen. Neem dan contact met ons op via contact@energieadviespeelenmaas.nl of loop binnen bij ons Energie Adviescentrum Peel en Maas, Markt 115 in Panningen tijdens onze inloopuren ma 15:00-17:00 uur, woe 10:00-12:00 uur en vrijdag van 13:00-17:00 uur.

Het maximale bruto jaarinkomen om in aanmerking te komen voor de actie is:

  • €45.000 voor alleenstaanden
  • €52.000 voor gehuwden/samenwonenden

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuwsbrief aanmelding Sendinblue